BEL ONS :

Tel 09 258 15 15

(FAX 09 258 15 25)

BEZOEK ONS :

Adres:
Brielken 30
(GPS instellen op kwadeweg 2)
9940 Evergem

Toonzaal 2017

Openingsuren toonzaal

Ma - Vr :    14 tot 18 uur
Zaterdag :  9 tot 12 uur

Zondag gesloten

 

 contact of info(a)vkdesign.be

 

Interessante links :


Vlaamse renovatiepremie

Premie's Eandis

Premiezoeker

Energiesparen

Energiebesparende maatregelen (Evergem)

Energiebesparende maatregelen (Gent)

 

 

Bekijk enkele realisaties in de fotogalerij

(sommige foto's aangeleverd door onze leveranciers)

 

Ramen & deuren in hout

Buitenschrijnwerk is een belangrijk element in de esthetiek van een gebouw. Daarom is het belangrijk dat u zich goed informeert naar wat vandaag mogelijk is. De juiste keuze van het type buitenschrijnwerk vormt een bepalende schakel in het totaalconcept en kan tevens een belangrijke meerwaarde geven aan het architecturaal geheel.

 Onze firma heeft op het gebied van houten schrijnwerk ervoor gekozen om met een leverancier dicht bij huis te werken. Gezien het nogal dikwijls om uitvoeringen in retro-stijl gaat indien voor hout wordt gekozen is een grote specialisatie en know-how van de desbetreffende fabrikant een must.

De laatste jaren is de algemene trend dat almaar minder voor deze oplossing wordt gekozen, wat niet wegneemt dat de gebruikte technieken niet moeten onderdoen voor die van PVC of alu schrijnwerk.

Voordelen van houten ramen

Flexibel in vorm: De mogelijkheden in hout qua vorm zijn bijna onbeperkt omdat het zich zo gemakkelijk laat bewerken. Zo vormen gebogen of schuine delen zeker geen enkel probleem.

Karakteristiek: Ramen en deuren hebben niet alleen een functionele functie, ze zijn het visitekaartje van uw huis.
Geen enkele kunststof kan perfect het warmtegevoel en karakter van een houten constructie weergeven.

Isolatie: Op gebied van profielen heeft de dichte structuur van hout een bijna onevenaarbare isolatiewaarde. Met houten raamprofielen heb je geen last van de zogenaamde koudebruggen met vervelende gevolgen als condensatie en energieverlies.

Duurzaam: Schrijnwerk moet tegen een stootje kunnen, ze staat immers jaar in jaar uit in weer en wind. Van hout, PVC of alu, zal hout zonder twijfel het meest stootvaste zijn.Dat hout duurzaam is heeft de geschiedenis meermaals bewezen. Geen ander materiaal doet het beter. In verscheidene historische gebouwen wordt daarvan bewijs geleverd.

Veelkleurig: Wie het houtwerk maximaal tot zijn recht wil laten komen, kiest voor transparante beits. Liefhebbers van een meer uitgesproken tint kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Huidige generatie buitenlakken gaan jaren mee, dekken perfect en toch kan je later probleemloos van kleur veranderen.

Eenvoudige nabehandeling: In tegenstelling tot wat veel gedacht wordt is het onderhoud van houten schrijnwerk, mits ze de goede basisbehandeling kregen, niet meer zo omslachtig als vroeger. Zo moet de eerste onderhoudsbeurt maar gegeven worden na 6 à 10 jaar. Daarna gemiddeld om de 3 jaar. Oude verflagen afbranden of afschuren behoort nu ook definitief tot de verleden tijd. Zelfs veranderen van kleur is zonder zware voorbereiding mogelijk. Ook een beschadiging is zeer gemakkelijk weggewerkt.